Zoeken

Aicha El-Wafi: "Zacarias Moussaoui is onschuldig"

13 september 2011 - 18:07 - Wereld

©

Zacarias Moussaoui, veroordeeld tot levenslang zonder mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating voor zijn vermeende betrokkenheid bij de aanslagen van 11 September, werd volgens zijn moeder, Aicha El Wafi, veroordeeld omdat "hij Amerika en de Joden had vervloekt tijdens zijn proces" in Virginia in 2006.

Moussaoui, 20e kaper van 11 September, een paar dagen voor de aanslagen op het World Trade Center gearresteerd, zit zijn straf uit in een ondergrondse cel van vier vierkante meter in "Alcatraz of the Rockies", en zwaar bewaakte penitentiaire centrum in Florence, Colorado. Aicha El-Wafi legt aan de Britse krant "The Independent" uit dat zij nog steeds denkt aan de "aangename en lieve" jongen dat haar zoon was.

Aicha El-Wafi, 65, die de Britse verslaggevers ontving in haar huis in Narbonne, Frankrijk, waar ze Zacarias, zijn broer en drie zussen heeft opgevoed, leeft enkel van haar herinneringen, te midden van familiefoto’s met Zacarias, nu 43 en met wie ze al zes jaar niet heeft gesproken.

De vrouw die vecht om haar zoon te doen vrijspreken omdat ze ervan overtuigd is dat hij niets te maken heeft met de aanslagen op het Pentagon en het World Trade Center, denkt dat de isolatie aan haar zoon werd opgelegd.

Zacarias Moussaoui, islamitische extremist geworden zonder dat zijn moeder het merkte, zou deze donkere wereld zijn ingelopen vanwege de complexen dat hij sinds zijn jeugd meesleepte in Frankrijk.

Alles bestemde de man nochtans voor op een comfortabel leven na het halen van zijn doctoraat aan de South Bank University in Londen. De jonge man, slim en atletisch, had niets van een verloren kind uit de Franse getto’s die zijn toevlucht vindt in de radicale islam.

Achteraf gezien is Aicha El-Wafi van mening dat "de aanslagen van 11 september 2011 een complot was tussen Osama bin Laden en de Amerikaanse regering, omdat George Bush een excuus zocht om Irak aan te vallen".

Voormalige leden van Al Qaeda, donderdag geciteerd door het satellietkanaal Al-Arabia, zeggen dat Zacarias Moussaoui niets te maken heeft met de aanslagen van 11 september omdat hij niet werd gekozen door de leider van Al-Qaeda, Osama bin Laden, "vanwege zijn ongeduld", aldus de voormalige luitenant van Osama bin Laden, de Maleisische Yazid Zubair.

Moussaoui, getraind in één van de kampen van Al Qaeda in Kandahar, Afghanistan, in 1998, wilde koste wat het kost deelnemen aan de aanslagen van 11 september 2001 in de VS, maar zou op het laatste moment zijn bedankt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team