Zoeken

Akram: "Politie schond alle regels om mijn vrouw te helpen bevallen"

18 augustus 2020 - 14:50 - Wereld

©

Akram werd in het Franse Marseille door de politie tegengehouden, omdat hij veel te snel reed met zijn scooter. Hij vertelde aan de agenten dat zijn vrouw net had gebeld en thuis aan het bevallen was.

De twee motoragenten geloofden hem eerst niet maar besloten hem uiteindelijk te volgen. Bleek dat Akram niet had gelogen.

De jongeman vertelde het voorval aan Europe1. "Mijn vrouw belde me om me te vertellen dat de bevalling begonnen was, dat mijn baby eraan kwam. Ze zei ’Waar ben je? Waarom heb je me alleen gelaten?’", vertelt Akram. "Ik keerde in paniek naar huis om haar naar het ziekenhuis te brengen."

Cedric en Mickael, de twee agenten, geloofden hem niet toen ze hem tegenhielden vanwege zijn gevaarlijk rijgedrag. Ze volgden hem naar huis. "Daar zagen we zijn vrouw aankomen, ze kwam zelf naar beneden met een dikke buik en kon bijna niet rechtstaan. Ze leunde tegen de auto en we begrepen toen dat het dringend was.", aldus de agenten.

De twee politiemannen besloten de vrouw zelf naar het ziekenhuis te rijden. "Ik nam de auto van de vader. Cedric reed voor me om de weg vrij te maken en we reden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis.", aldus Mickael.

Akram was tijdens de rit niet op zijn gemak. "Ik kon het niet geloven, ik zat achterin mijn auto, een politieagent achter het stuur, een andere die de weg vrijmaakt, alles ging heel snel, ze namen alle risico’s, busbanen, verboden richtingen..., om zo snel mogelijk het ziekenhuis te bereiken."

De bevalling was intussen al in gang. Toen ze nog in de auto zaten zagen ze de baby komen. "We zagen het hoofdje en mijn vrouw riep en duwde. Dankzij de twee agenten waren we net op tijd.", vervolgt de jonge papa. Zijn dochtertje werd op de brancard geboren. De kleine Alyah weegt 2,8 kilo en doet het uitstekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team