Zoeken

In Marokko gestrande Belg in schulden na verlies pensioenuitkering

13 augustus 2020 - 20:00 - Gemeenschap

©

Manuel, een gepensioneerde Belg, vertrok in maart dit jaar naar Marokko waar hij door de sluiting van de grenzen en het luchtruim vast kwam te zitten.

De 68-jarige man werkte heel zijn leven en ontving maandelijks een pensioenuitkering van 796,62 euro, zijn enige inkomen. In juli werd het geld echter niet op zijn rekening gestort.

Manuel maakte zich onmiddellijk zorgen en probeerde via MyPension uitleg te krijgen. Hij kreeg uiteindelijk te horen dat hij op 26 juni van het bevolkingsregister van zijn gemeente in België was geschrapt.

"Ik heb dat geld nodig. Na vijftien dagen heb ik gewoon niets meer op mijn rekening", vertelt Manuel aan DH. "Ik was niet in België en weet dus niet wat er is gebeurd. Ik denk dat de wijkagent zag dat mijn auto al een tijdje op dezelfde plek geparkeerd stond en een onderzoek heeft gestart naar mijn woonplaats. Ik bedel niet, ik vraag geen lening, enkel het geld waarvoor ik jarenlang een pensioenpremie heb betaald."

Manuel begrijpt de situatie niet daar hij in Marokko vast kwam te zitten en niet uit vrije wil weg blijft. Hij heeft het geld niet om de dure terugticket te betalen en heeft ondanks meerdere verzoeken ook geen hulp gekregen van de Belgische ambassade in Marokko. Manuel werkte jarenlang voor de Belgische luchtmacht en in meerdere fabrieken in België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team