Zoeken

België: Marokkaanse beleeft hel door racistische buurt

20 september 2019 - 17:10 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrouw is al jaren het slachtoffer van haar racistische buurt in het Belgische Sambreville. De vrouw, moeder van drie kinderen, stelt al 10 jaar lastig te worden gevallen.

"Ze roepen, ze krijsen heel hard.", vertelt Hayat aan RTL Info. "Gisteren nog, rond 2 uur ’s nacht, ze bleven maar roepen. We hebben ook diarree en urine voor de deur gevonden. En als ze wegrijden toeteren ze expres".

De eigenaar van een restaurant naast haar huis zou de aanstichter zijn van de haatcampagne tegen Hayat. Volgens haar was het het ergste toen ze een hakenkruis op haar auto ontdekte.

"Ik heb er genoeg van, ik woon hier al jaren. Wanneer ik naar Marokko ga ben ik een buitenlander, wanneer ik naar hier terugkom ben ik een vuile buitenlander.", aldus de jonge moeder.

Hayat stelt in tranen dat haar leven een hel is en dat ze niet kan doen alsof er niets aan de hand is. "Hij zei tegen me: ’Ga weg vuile buitenlanders, niemand heeft jullie hier graag!’ Dat doe je toch niet? Wie denkt hij dat hij is?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team