Zoeken

Het opmerkelijk avontuur van Amina op een vlucht van TUI Fly

27 juli 2020 - 14:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Amina komt uit Brussel en staat sinds kort op de zwarte lijst van TUI Fly. Reden daarvan is dat ze om uitleg vroeg toen ze zag dat een vrouw die samen met haar op een vlucht naar Malaga zat, geen mondmasker droeg.

De jonge vrouw, ondernemer met een masterdiploma in volksgezondheid aan de ULB, stapte op 7 juli op een toestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij richting Malaga in het zuiden van Spanje.

Toen Amina merkte dat een passagiere die selfies maakte met een vriendin geen mondkapje droeg, sprak ze een stewardess daarover aan. Ze kreeg toen te horen dat de vrouw hoofdpijn had waardoor ze geen mondmasker wilde dragen. Amina antwoordde dat dat nog zorgwekkender was daar hoofdpijn een mogelijke symptoom is van een coronabesmetting.

De situatie liep toen uit de hand. La Capitale bericht dat de vrouw die geen mondmasker droeg op een bepaald moment haar hand op het gezicht van Amina legde en haar vervolgens hard wegduwde. De vrouw werd daarop naar een andere plaats gebracht. Bij aankomst in Malaga liet de politie aan Amina weten dat TUI Fly aangifte had gedaan tegen de vrouw die geen mondmasker droeg.

Amina dacht dat zaak afgerond was en liep weg. Maar toen ze enkele dagen later naar België wilde terugvliegen met dezelfde luchtvaartmaatschappij kreeg ze te horen dat ze op de zwarte lijst stond, omdat ze "een vlucht had verstoord en agressief was geweest". Amina mag als gevolg drie maanden lang niet met TUI Fly reizen. Ze keerde uiteindelijk met een vlucht van Ryanair naar België en deed onmiddellijk na haar aankomst aangifte bij de politie.

TUI Fly heeft een heel andere versie van de zaak. "De vrouw deed haar mondmasker af om haar aspirine te nemen. Zij (Amina) voelde zich niet op haar gemak toen deze dame haar mondkapje af deed. Ze dacht dat het symptomen waren van het coronavirus. De situatie liep uit tot een handgemeen tussen de twee dames. De kapitein moest bij aankomst de politie waarschuwen. Bij geweld aan boord worden de betrokken passagiers voor een periode van drie maanden op de zwarte lijst gezet. Dat is de procedure.", zegt Sarah Saucin, woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Deze versie wordt echter door meerdere andere passagiers tegengesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team