Zoeken

Racisme in Belgisch parlement: Meryame Kitir krijgt excuses

18 september 2016 - 19:00 - Wereld

©

Zullen verontschuldiging genoeg zijn om zijn racistische uitspraken te vergeven? De Vlaamse lid die aan Meryame Kitir « Ga terug naar Marokko » had geroepen hoopt in ieder geval van wel.

« Ik heb oprecht spijt van mijn kwetsende en beledigende verklaringen over terugkeren naar Marokko binnen het kader van een redenering. Nooit had ik de bedoeling om mevrouw Kitir of de Marokkaanse gemeenschap te kwetsen. Ik ben geen racist. », verklaarde Luk Van Biesen in het bijzijn van Meryame Kitir.

« Deze woorden behoren niet tot mijn woordenschat. Ik zal nooit een racist worden, vandaag niet en morgen niet. Ik hoop dat we samen in het parlement kunnen vechten tegen racisme. Wij hebben een voorbeeldfunctie. », vervolgde Van Biesen.

Voor Meryeme Kitir is het incident nu gesloten. « Ik ben blij dat Luk is ingegaan op de uitnodiging om een constructief gesprek te hebben en ik ben blij dat het probleem erkend is. Ik ben blij dat we er samen zijn uitgekomen door een dialoog te voeren, dat we samen een boodschap kunnen brengen dat we tegen racisme zijn, te alle tijde. »

Afgelopen donderdag had Luk Van Biesen « Ga terug naar Marokko » geroepen na een interventie van Meryame Kitir. De VLD’er had vervolgens de feiten ontkend maar meerdere leden bevestigden het racistisch incident.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team