Zoeken

Moslima krijg boete om gewone hoofddoek op Franse strand

25 augustus 2016 - 17:20 - Wereld

©

Een moslima heeft op een strand in het Franse Cannes een boete gekregen omdat ze een doodgewone hoofddoek droeg. Ze werd bekeurd volgens de nieuwe anti-burkini regel die enkele dagen geleden door de burgemeester werd besloten.

Siam, die een legging, een tuniek en een hoofddoek droeg, noemt de bekeuring een « publieke vernedering ». Ze vertelde aan persagentschap AFP dat ze met haar gezin op het strand zat toen drie agenten naar haar toe kwamen en haar vertelden dat ze « geen correcte outfit » droeg en haar een boete van 11 euro gaven.

« Vandaag verbieden ze ons het strand. Morgen de straat? En overmorgen zullen ze ons verbieden onze religie thuis te belijden? », vraagt de teleurgestelde Siam. « In het land van de rechten van de mensen zie ik geen teken van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Ik kan niet geloven dat dit in Frankrijk gebeurt. »

Een journaliste die het incident bijwoonde bevestigde de feiten: « De agenten vertelden dat ze enkel de wet toepasten. Het ergste is dat sommige getuigen naar de moeder riepen dat ze terug naar huis moest, anderen applaudisseerden de politie. Intussen huilde haar dochter! »

De burgemeester van Cannes David Lisnard zegt dat de bekeuring gerechtvaardigd was omdat het de wet die van kracht is naleeft. Hij begrijpt de controverse rond de zaak niet en stelt dat « sommigen het idee willen verspreiden van een vorm van segregatie », wat volgens hem « verachtelijk » is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team