Zoeken

Rabat vervolgt mensen die water verspillen

14 augustus 2022 - 09:00 - Marokko

©

De niet-naleving van de maatregelen tegen waterverspilling in deze tijden van ernstige schaarste riskeert de overtreders zeer duur uit te vallen in Marokko. Inwoners van Rabat die de maatregelen niet naleven, zullen de gevolgen onder ogen moeten zien.

De meeste overtredingen betreffen het gebruik van tuinslangen om ramen te wassen en planten in cafés water te geven, terwijl er een richtlijn is uitgegeven om het water te rationaliseren. Volgens Assabah hangt een groot aantal cafés in de hoofdstad boetes boven het hoofd, die kunnen oplopen tot 50.000 dirham.

Lees ook: Marokko kampt met ergste droogte in 30 jaar

Het goede nieuws is dat de autowasstraten van Rabat niet op de lijst staan die aan de rechter is voorgelegd. Het Arabischtalige dagblad wijst erop dat ze hun eigen waterputten mogen hebben, hoewel verschillende wassalons in april jongstleden nog ontkenden dat zij die hadden.

Lees ook: Marokkaanse steden beginnen water te rantsoeneren

Ook Casablanca wil naar voorbeeld van Rabat waterverspilling gaan bestraffen. Burgemeester Nabila Rmili kondigde begin augustus al aan dat er sancties ingesteld worden voor het besproeien van openbare en particuliere groene ruimten, het wassen van voertuigen en het schoonmaken van de straten met schoon water.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team