Zoeken

Door raam geduwde Marokkaanse in Saoedi-Arabië: ambassade Marokko reageert eindelijk

9 februari 2017 - 14:20 - Wereld

©

De ambassade van Marokko in Saoedi-Arabië heeft eindelijk interesse getoond voor de poging tot moord op een Marokkaanse vrouw. Maria werd door haar werkgeefster door een raam geduwd en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Volgens persagentschap MAP heeft de ambassade contact opgenomen met het ziekenhuis waar Maria wordt verzorgd en met de politie om meer informatie te krijgen over de omstandigheden van het incident.

Een attaché voor sociale zaken van de ambassade heeft Maria in het ziekenhuis bezocht en het politieverhoor bijgewoond. Er wordt ook aangegeven dat de ambassade contact heeft opgenomen met de Saoedische autoriteiten om zich ervan te verzekeren dat Maria niet uit het ziekenhuis wordt ontslagen voor ze volledig genezen is.

De ambassade waarschuwt tevens voor « de risico’s en gevolgen van het vertrek van jonge vrouwen naar het buitenland voor werk zonder een bij de Marokkaanse autoriteiten aangegeven contract ». De ambassade verwittigt ook voor het groeiend aantal tussenpersonen die vrouwen tussen 20 en 30 jaar als huispersoneel aanwerven met valse contracten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team