Zoeken

Nederland: extreem-rechts wil havens en luchthavens sluiten voor Marokko

12 oktober 2011 - 18:00 - Wereld

©

Nederlands extreem-rechts partij PVV heeft voorgesteld om de haven van Rotterdam en de luchthaven van Schiphol te sluiten voor schepen en vliegtuigen afkomstig uit Marokko. Deze maatregel is bedoeld om Marokko te dwingen delinquenten van Marokkaanse komaf terug te nemen.

Het voorstel geuit door PVV-parlementariër Sietse Fritsma, in een meeting met Gerd Leers, Nederlandse minister voor Immigratie en Asiel, is een reactie op de weigering van Marokko om nieuwe papieren te geven aan asielzoekers, zodat ze kunnen terugkeren naar hun land van herkomst.

Minister Leers heeft niet willen reageren op het idee van Fritsma die ervan overtuigd is dat het papieren gaat regenen als Nederland dreigt Marokko te boycotten. De minister liet wel horen dat een slechte medewerking van Marokko de ontwikkelingssamenwerking zou kunnen aantasten.

Een ander voorstel van Sietse, volgens dewelke vluchtelingen een verklaring zouden moeten ondertekenen bij aankomst, waar hun land van herkomst wordt vermeld, zou wel worden onderzocht door minister Leers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team