Zoeken

Nederland: hoogste immigratieniveau in tien jaar

7 november 2011 - 15:00 - Wereld

©

Immigratie in Nederland bereikte vorig kwartaal zijn hoogste niveau in tien jaar. Van juli tot september vestigende 57.000 migranten zich in Nederland.

De niet-EU immigratie is relatief laag, vooral onder Marokkanen (651) en Turken (1136). De aankomst van deze twee nationaliteiten stagneert al jaren ondanks de strenge immigratiepolitiek van kabinet-Rutte.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek dat deze cijfers vrijgeeft, komt de meerderheid van de migranten uit EU-landen, met namen Polen (6000), gevolgd door Duitsers, Britten en Spanjaarden. Buiten de EU komt China als eerste (2622), gevolgd door de landen van de voormalige Sovjet-Unie (2252).

Deze cijfers zijn er niet om PVV te pleasen. De extreem-rechts partij had namelijk alvorens een alliantie te vormen met meerderheidspartijen CDA en VVD, een daling van buitenlandse aankomsten geëist, voornamelijk uit Marokko en Turkije. De regering houdt in het immigratiedebat ook geen rekening met de vertrekken. Zo zijn voor 651 Marokkanen, 412 permanent in Marokko gaan wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team