Zoeken

Nederland verbiedt de boerka

18 september 2011 - 20:00 - Wereld

©

Het boerkaverbod wordt in de komende weken verwacht in Nederland. Het wetsvoorstel dat het dragen van kleding verbiedt dat het gezicht of een deel ervan verbergt, wordt zonder grote verrassing aangemoedigd door Geert Wilders, leider van de extreem-rechtse partij PVV, bekend om zijn vijandigheid tegenover de islam en moslims.

Kabinet-Rutte, die de tekst vrijdag heeft aangenomen, rechtvaardigt de maatregel door het feit dat iedereen in de openbare ruimte gemakkelijk herkenbaar moeten zijn en dat de boerka geen plaats heeft in de Nederlandse society. Een boerkaboete van 330 euro wordt zal waarschijnlijk volgen, ook al dragen maar tussen 100 en 150 vrouwen de boerka in Nederland.

De volledige sluier, verboden in Frankrijk, België en Italië, waar de wet werd voorgesteld door de parlementariër van Marokkaanse afkomst, Souad Sbai, was in Nederland reeds voorgesteld in 2005.

Volgens de motie die toen werd voorgelegd door de populistische MP Geert Wilders, vergemakkelijkt dit kledingstuk de integratie niet van vrouwen in de Nederlandse samenleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team