Zoeken

PSG verrast door ’ontspannen’ houding Achraf Hakimi

6 maart 2023 - 13:00 - Sport

©

Achraf Hakimi, de rechtsback van PSG, wordt beschuldigd van verkrachting. De Marokkaanse international geniet de volledige steun van zijn club, maar zijn "nonchalante" houding ten opzichte van de beschuldigingen verbaast de officials van de club en heeft voor wat intern gepraat gezorgd.

Achraf Hakimi is donderdag officieel aangeklaagd voor verkrachting, nadat een jonge vrouw hem beschuldigde. Voorlopig wordt hij verondersteld onschuldig te zijn en zolang dit het geval is, staat zijn club volledig achter hem. Dat is het officiële standpunt. Want er is nog een intern standpunt dat niet echt gunstig is voor de speler. Volgens een bericht van L’Équipe zijn de Parijse officials namelijk verrast door de reactie van Hakimi op de gebeurtenissen.

Lees ook: Achraf Hakimi slachtoffer van afpersing?

De voormalige Inter-speler is zeer ontspannen, lacht en maakt grapjes tijdens de training. Een houding die de club stoort. De Parijse beleidsmakers hadden graag wat meer terughoudendheid gezien van hun sterspeler. Zij maken zich zorgen over hun imago en zouden liever hebben dat hij zich gedeisd houdt gedurende het onderzoek dat hem aangaat. Ook al heeft Hakimi zichzelf niets te verwijten.

Volgens Hervé Penot, journalist bij L’Equipe, is PSG niet de enige die in zijn maag zit met de situatie van de Marokkaanse speler. Ook voor de Parijse ster Kylian Mbappé zou het een zeer "ingewikkeld" moment zijn. Hij is de belangrijkste speler van PSG en is erg close met Hakimi. Ze zijn bevriend, gaan vaak samen op vakantie en op de foto. Mbappé gaat heel voorzichtig om met zijn imago en kan daardoor zelf in een ingewikkelde situatie terecht komen. "Zelfs als hij zijn vriend gelooft en er niets is gebeurd, als hij ziet dat na een tijdje het tij keert... Het is niet zo simpel. Volgens mij is het een beetje ingewikkeld, zelfs voor een persoonlijkheid als Mbappé", aldus Penot.

Lees ook: PSG steunt Achraf Hakimi

De advocaat van de Atlas Leeuw, Fanny Collin, zei vrijdag dat haar cliënt "het slachtoffer is van een poging tot afpersing". Het vermeende slachtoffer betwist de verklaringen van de advocaat. Alleen het lopende onderzoek zou elke partij voor haar verantwoordelijkheden kunnen plaatsen. Intussen bereidt Achraf Hakimi zich voor op de returnwedstrijd tegen Bayern München die in Duitsland zal plaatsvinden. Zaterdag, tegen Nantes in de competitie, was hij afwezig. Hij is nog niet volledig hersteld van zijn blessure.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team