Zoeken

Datum proces Marokkaanse supercop Hicham Mellouli bekend

23 oktober 2017 - 20:00 - Marokko

©

De datum van het proces van Hicham Mellouli, een bekende politieman die al jaren zijn passie voor gevechtsporten op sociale media deelt, staat eindelijk vast.

De Marokkaanse supercop zoals Mellouli door zijn fans wordt genoemd, werd begin oktober gearresteerd op verdenking van verkrachting met geweld, gijzeling, bezit van pornografische beelden en slagen en verwondingen. Zijn proces zal naar verwachting op 14 december bij het Hof van Beroep in Rabat van start gaan.

Twee jonge vrouwen uit Marrakech en Mohammedia deden aangifte tegen Hicham Mellouli die ze van verkrachting en gijzeling beschuldigen. De nationale veiligheidsdienst DGSN startte daarop een onderzoek naar de agent en de twee jonge vrouwen werden door de gerechtelijke politiediensten in Mohammedia en Marrakech gehoord. Meloulli werd vervolgens gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

Een van de slachtoffers stelt dat ze door Mellouli in Casablanca met een mes was bedreigd. Hij zou haar vervolgens naar een woning in de wijk Hay Riyad in Rabat hebben meegnomen en hebben verkracht.

In juli dit jaar had de DGSN al besloten om Hicham Mallouli voor een heel ander reden voor een periode van twee maanden te schorsen. Mellouli weigerde namelijk om discreter te zijn op sociale media waar hij regelmatig en zonder toestemming filmpjes van de politie interventies waaraan hij deelnam deelde. Mellouli werd toen door een tuchtcommissie gehoord die zijn schorsing besloot.

De DGSN liet na zijn schorsing weten dat de jonge agent, die als opleider op de politieschool van Kenitra werkte, de verplichte terughoudendheid van de politie had geschonden. Meloulli reageerde kwaad en moedigde na zijn schorsing jongeren op sociale media aan om een eigen project te starten om “vrij te leven zonder anderen te moeten volgen of door anderen te worden gevolgd”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team