Zoeken

Meisje in Meknes van school gestuurd om kus

1 november 2017 - 12:30 - Gemeenschap

©

In Marokko is een grote polemiek ontstaan na het besluit van een middelbare school in Meknes om een leerlinge te schorsen die kussend met een jongen in een klaslokaal was betrapt.

De twee leerlingen werden door een lerares in een laboratorium van de school betrapt. Het tienermeisje werd van school gestuurd na door een tuchtcommissie te zijn gehoord. De jongen werd eveneens geschorst maar wist zich reeds in een andere school in te schrijven.

De twee leerlingen zijn in hun laatste jaar en moeten in juni het eindexamen afleggen. Voor het meisje die geen andere school heeft gevonden was de situatie extreem zorgwekkend. Haar ouders probeerden tevergeefs haar terugkeer met de schooldirectie te onderhandelen.

Na meerdere pogingen besloot het koppel een beroep te doen op het ministerie van Onderwijs. De afdeling reageerde eerder deze week. Er werd aan de tuchtcommissie van de school gevraagd om de zaak opnieuw te onderzoeken waarop werd besloten de schorsing op te heffen. Het ministerie had eerder al de schorsing van leerlingen verboden behalve bij extreme gevallen.

In Nador zorgde een gelijkaardige zaak een tijd terug ook al voor ophef in het land. Twee jongeren waren toen van school gestuurd en aangeklaagd nadat een foto waarop ze elkaar kusten op sociale media was gepubliceerd. Het koppeltje werd toen vervolgd voor "onfatsoenlijk gedrag en schending van de goede zeden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team