Zoeken

Motorbakfiets verstoort stoet Mohammed VI in Rabat

1 november 2017 - 17:30 - Marokko

©

In de Marokkaanse hoofdstad Rabat heeft de nationale veiligheidsdienst DGSN een onderzoek gestart naar drie agenten belast met de veiligheid tijdens de passage van een koninklijke stoet enkele dagen geleden.

De drie agenten worden ervan beschuldigd de veiligheid van de stoet niet te hebben kunnen garanderen. Tijdens de passage van Koning Mohammed VI in de buurt van de luchthaven van Rabat-Salé werd de stoet namelijk verstoord door een jongeman met een motorbakfiets.

De bestuurder zou onder invloed van alcohol of drugs hebben gehandeld en met zijn motorbakfiets op de menige zijn ingereden. De drie agenten moesten op de plek van het incident de veiligheid verzorgen van de stoet en de mensen die de Koning waren komen begroeten. Of er gewonden vielen is niet bekend.

Agenten worden regelmatig gestraft voor veiligheidsfouten tijdens bezoeken van de Koning. Meestal wordt dan een tijdelijke schorsing of een terugkeer naar de politieschool in Kenitra besloten. Ook voor het verstoren van Koninklijke stoeten worden strenge straffen opgelegd die soms tot een jarenlange gevangenisstraf kunnen gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team