Zoeken

Marokkaanse opgepakt voor mensensmokkel in Sebta

16 oktober 2021 - 19:00 - Marokko

©

Zes mensen, waaronder een Marokkaanse vrouw, zijn in Sebta door de Guardia civil gearresteerd op verdenking van mensensmokkel tussen de enclave en Spanje.

Volgens een verklaring van de Guardia civil verzorgden de verdachten de illegale oversteek van Marokkaanse migranten naar Spanje. Allen werden aangeklaagd voor "misdaad tegen de rechten van buitenlanders" en "vervalsing".

Lees ook: Illegale immigratie in Europa: Marokkanen op de tweede plaats

De organisatie bood aan Marokkaanse migranten zijn diensten aan in ruil voor bedragen gaande van 2000 tot 5000 euro. Voor dit bedrag werden migranten vanuit Sebta via de Straat van Gibraltar naar Algeciras gebracht. Ze kregen ook valse identiteitsdocumenten. Voor deze documenten werden foto’s van inwoners van de enclave gebruikt die fysieke gelijkenissen vertoonden met de aanvragers.

La Opinion de Malaga bericht dat de migranten met deze documenten de boot of helikopter konden nemen om naar Spanje te gaan. De criminele organisatie gebruikte ook plezierboten om migranten naar Spanje te smokkelen en zou betrokken zijn bij de dood van meerdere migranten op zee in september 2021.

Lees ook: Spanje: "Marokko bevordert illegale immigratie"

De organisatie was "zeer actief sinds 2020". De activiteit daalde in de afgelopen maanden "vanwege de reisbeperkingen", waardoor reizen naar Spanje enkel met een geldige reden mogelijk was, aldus de Guardia civil.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team