Zoeken

Ex-president Jemen Ali Abdullah Saleh in ballingschap in Marokko

17 november 2014 - 22:29 - Marokko

©

De voormalige Jemenitische president Ali Abdullah Saleh verlaat mogelijk zijn land voor een gedwongen ballingschap in Marokko. Dat is althans wat lokale media begin deze week melden.

Volgens Yemen Akhbar overweegt Ali Abdullah Saleh zich in Marokko te vestigen. Het zou zelfs nog maar een kwestie van dagen zijn schrijft de informatiewebsite.

Ali Abdullah Saleh trad twee jaar geleden onder druk van de straat af, na 22 jaar absolute macht (1990-2012). De oppositie in zijn land eist nu zijn "onmiddellijk vertrek om te voorkomen dat de burgeroorlog in Jemen weer oplaait".

In februari 2012 deed er reeds een gerucht de ronde over het vertrek van Saleh naar Casablanca, na een maandenlange medische behandeling in de Verenigde Staten.

Marokko biedt al decennia lang onderdak aan afgezette staatshoofden. Onder meer de Sjah van Iran, Mohammad Reza Pahlavi, de Zaïrese president Mobutu en Moussa Dadis Camara, zelfbenoemde president van de Republiek Guinee, vonden hun toevlucht in Marokko.

Vorige week werd er ook gespeculeerd over de komst van de voormalige president van Burkina Faso Blaise Compaoré naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team