Zoeken

Verenigde Staten stellen opnieuw ballingschap in Marokko voor aan oud president Jemen

21 december 2015 - 17:33 - Wereld

©

Washington heeft opnieuw aan de oud president van Jemen Ali Abdullah Saleh voorgesteld om zijn oude dagen in Marokko te gaan slijten.

Volgens Al Massae heeft het Amerikaans ministerie van Buitenlandse zaken zelfs aan Saleh beloofd om voor zijn reis van Jemen naar Marokko te zorgen. Het voorstel werd aan Saleh gedaan via de Egyptische autoriteiten maar het voormalig staatshoofd weigerde.

Ali Abdullah Saleh antwoordde dat hij in zijn land wilde blijven om de Arabische coalitie tegen de Houthi-rebellen te bestrijden. Het is volgens de krant juist zijn verzet tegen de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië dat een definitieve oplossing dwarsboomt.

De oud president had vorige week aan de landen van de Arabische coalitie, waaronder Marokko, gevraagd om Jemen te verlaten en zich niet met de interne zaken van zijn land te bemoeien. "Ik roep mijn broers in Marokko, Egypte, Soedan en van het koninkrijk Jordanië op om de alliantie opgericht door het Saoedische regime te verlaten en hun grondtroepen, luchtmachten en experten die Saoedi-Arabië helpen, uit het land weg te halen.", schreef Saleh toen op zijn Facebook. Hij uitte vervolgens kritiek op de landen die enkel door geld zijn aangetrokken. "Geld is een verleiding... dinars en dirhams trekken aan en zijn soms belangrijker dans principes, waarden en gerechtigheid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team