Zoeken

Premier Marokko belooft: wereld-Marokkanen krijgen plaats in Parlement

12 augustus 2014 - 10:48 - Marokkanen in het buitenland

©

Het ministerie van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland heeft op zondag 10 augustus een ontmoeting georganiseerd met wereld-Marokkanen. Premier Abdelilah Benkirane woonde de meeting bij en beloofde dat in het buitenland gevestigde Marokkanen in het Marokkaans parlement vertegenwoordigd zullen zijn.

In reactie op de vele vragen van aanwezige wereld-Marokkanen, antwoordde Benkirane dat zij een plaats in het Parlement zouden krijgen. Wanneer dat het geval zal zijn wilde Benkirane volgens AlYaoum24 niet zeggen.

"Wereld-Marokkanen zullen vroeg of laat een plaats in het Parlement krijgen. Maar verwacht niet dat ik jullie onrealistische beloftes ga maken of een verkooppraatje ga houden."

Het Marokkaanse regeringshoofd voegde er nog aan toe dat hij niet van plan was om zijn verantwoordelijkheden te ontlopen.

Later tijdens de meeting vroeg Abdelilah Benkirane aan minister Anis Birou van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, om "meer aandacht te besteden aan de problemen van wereld-Marokkanen". Benkirane oordeelt dat zijn minister oplossingen moet vinden voor alle problemen, of ze nu in het buitenland of in Marokko voorkomen.

Zomeroperatie Marokko

Geldoverdrachten naar Marokko

Uiteraard werd er enige aandacht besteed aan de miljarden geldoverdrachten van in het buitenland wonende Marokkanen naar hun land van herkomst. Benkirane vertelde aan de aanwezigen dat ze Marokko moeten beschouwen als een waakzame moeder. Kinderen moeten hun moeder dienen zonder iets in retour te verwachten.

"Wij ook, als we de kans krijgen om iets voor jullie te doen, dan doen we het zonder een tegenprestatie te verwachten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team