Zoeken

Kamerleden krijgen extra 800 dirham per dag voor aanwezigheid parlement

5 december 2015 - 10:56 - Economie

©

De nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer, Hakim Benchemass, heeft een financiële hulp van 800 dirham per dag besloten om Kamerleden aan te moedigen aan de parlementssessies deel te nemen.

Deze hulp moet Parlementariërs helpen in de hoofdstad te verblijven. Het geld zal echter niet rechtstreeks worden uitbetaald maar gebruikt worden om de verplaatsing- en overnachtingsrekeningen te betalen.

Volgens Al Akbar zal een team van vijf ambtenaren erop toezien dat de leden geen misbruik maken van de hulp. De leden zijn echter niet blij met de beslissing. Zij eisen net zoals hun collega’s van de Eerste Kamer, de betaling van drie overnachtingen per week in de hoofdstad, de terugbetaling van hun benzine, een smartphone en de betaling van hun telefoonrekeningen.

Benchemass denkt er nu aan de jaarlijkse 8000 dirham aan verplaatsingskosten die aan Kamerleden worden toegekend af te schaffen. Vele begunstigden zijn namelijk nooit aanwezig in het Parlement en gebruiken het geld voor persoonlijke doeleinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team