Zoeken

Marokko verijdelt terroristische aanslag met hulp van VS

21 december 2021 - 20:20 - Marokko

©

Een extremist die banden heeft met de terroristische organisatie Daesh, is donderdag gearresteerd door de diensten van het Centraal Bureau voor gerechtelijke onderzoeken (BCIJ) in Salé, in samenwerking met de Verenigde Staten.

Het BCIJ laat via een verklaring weten dat de arrestatie van de persoon en het beëindigen van zijn terroristisch project "deel uitmaken van de voortdurende inspanningen van de Marokkaanse veiligheidsdiensten om gewelddadig extremisme en terroristische dreigingen te bestrijden".

Lees ook: Marokko: Daesh-leden in verschillende steden gearresteerd

De arrestatie werd verricht in samenwerking met de Verenigde Staten, aldus de verklaring van het BCIJ. De verdachte had digitale content gemaakt waarin hij trouw zwoer aan de emir van de terroristische organisatie Daesh. Hij zou aanvankelijk van plan zijn geweest om zich aan te sluiten bij een kamp van Daesh in het buitenland, maar besloot onlangs om een aanslag te plegen in Marokko, waarbij gebruik zou worden gemaakt van explosieven.

Lees ook: Nieuwe terroristische cel opgerold in Tanger, vijf arrestaties

Bij huiszoekingen trof de politie elektronische apparatuur aan en producten die gebruikt kunnen worden om bommen te maken. De voorwerpen zullen forensisch onderzocht worden. De 24-jarige verdachte is in hechtenis genomen en zal worden voorgeleid aan de rechter, van zodra het onderzoek is afgerond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team