Zoeken

Pedofiel in Meknes door jongeren gelyncht

6 oktober 2017 - 17:00 - Marokko

©

Een video van een man in een plas bloed in Meknes werd eerder deze week op internet gedeeld. De man wordt ervan verdacht een klein meisje te hebben verkracht en werd door een groep jongeren ernstig mishandeld.

De jongeren handelden onder de invloed van drugs. Ze volgden de man die het kind zou hebben misbruikt. Toen de vermeende pedofiel op het punt stond om een ander kind te misbruiken grepen de jongeren in. De man werd mishandeld en zijn geslachtsdeel werd afgesneden. Het groepje liet hem vervolgens voor dood achter.

De Marokkaanse socioloog Abderrahim Bourkia spreekt over een tweestapsreactie. “Iemand helpen, in dit geval een minderjarige, en hem uit de handen van een misdadiger redden is een lofwaardige daad, een kwestie van gezond verstand”. Maar Bourkia keurt het geweld van de jongeren af. “Het gebruik van geweld en het opzettelijk schenden van de fysieke integriteit van de dader is absoluut verwerpelijk."

De vermeende pedofiel werd met spoed naar het Mohammed V ziekenhuis in Meknes gebracht waar hij enkele uren na zijn aankomst aan zijn verwondingen overleed. Volgens plaatselijke bronnen zou de man in het verleden al drie kinderen hebben misbruikt.

Een onderzoek werd door de politie gestart om de daders te identificeren. Tijdens gelijkaardige voorvallen in het verleden hadden de autoriteiten al gewaarschuwd dat het recht in eigen handen nemen strafbaar was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team