Zoeken

Supercop Hicham Mallouli van verkrachting verdacht

11 oktober 2017 - 14:00 - Gemeenschap

©

Hicham Mallouli, bekend van zijn foto’s en video’s op sociale media, werd vorige week gearresteerd op verdenking van verkrachting. De Marokkaanse supercop is een grote fan van martial arts en deelt zijn passie al jaren op internet.

Een rechter bij het Hof van Beroep in Rabat heeft de arrestatie van Hicham Maloulli bevolen na een klacht van een jonge vrouw die de politieman ervan beschuldigd haar te hebben gegijzeld en met een mes te hebben bedreigd.

Hicham Mellouli ontkent de hele zaak maar het vermeende slachtoffer houdt vol dat ze in Casablanca werd ontvoerd en naar Rabat werd gebracht waar ze in een huis in de wijk Hay Riyad door de bekende agent werd verkracht.

Afgelopen juli had de nationale veiligheidsdienst DGSN al besloten om Hicham Mallouli voor twee maanden te schorsen.

Het besluit werd genomen nadat Mallouli door een tuchtcommissie was gehoord over zijn weigering om meer discreet te zijn op sociale media en geen video’s meer te delen van politieoperaties waaraan hij deelnam. De filmpjes plaatste Mallouli zonder toestemming van zijn hiërarchie.

De DGSN berichtte toen in een verklaring dat Hicham Mallouli, opleider op de politieschool in Kenitra, de verplichte terughoudendheid van de politie had geschonden, ook al wilde hij daarmee jongeren aanmoedigen om meer te sporten.

Hicham Mallouli raadde kort na zijn schorsing jongeren via Facebook aan om een eigen project te starten om “vrij te leven zonder anderen te moeten volgen of door anderen te worden gevolgd”.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team