Zoeken

Mislukte landing voor vliegtuig Royal Air Maroc (video)

6 november 2023 - 19:00 - Marokko

©

Een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc tussen Casablanca en Valencia, kwam in de problemen tijdens de landing en moest uiteindelijk worden omgeleid naar Alicante.

Zaterdag hebben passagiers van de Royal Air Maroc vlucht AT968 van Casablanca naar Valencia angstige momenten beleefd. Toen het vliegtuig na twee uur vliegen zijn bestemming naderde, ondervond het enorme moeilijkheden bij de landing op de luchthaven van Valencia vanwege windstoten. Het vliegtuig raakte de landingsbaan met het voorste landingsgestel minstens drie keer, alvorens omhoog te stuiteren. Na deze reeks spectaculaire pogingen moest de piloot de landing afbreken.

Lees ook: Ware reden achter noodlanding vliegtuig in Tanger

Uiteindelijk werd het toestel omgeleid naar de luchthaven van Alicante, waar het bij de eerste poging veilig landde, iets meer dan drie uur na het vertrek uit Casablanca. Het vliegtuig was ongeveer acht uur later terug in Casablanca meldt de website Onemileatatime.

Lees ook: Noodlanding Ryanair-vliegtuig op weg naar Nador

Donderdag trof de storm Ciaran West-Europa. Er wordt melding gemaakt van zeker zestien doden, waaronder zes in Italië en twee in Frankrijk. De storm veroorzaakte ook aanzienlijke verstoringen, met gesloten havens en geannuleerde vluchten. Zaterdag werd Frankrijk ook getroffen door de storm Domingos.

">November 6, 2023

Bladna.nl