Zoeken

Passagier 15 dagen vast op luchthaven door Royal Air Maroc

18 september 2019 - 10:12 - Marokko

©

Een passagier van een vlucht van Royal Air Maroc afkomstig uit Congo en op weg naar Frankrijk, is vijftien dagen lang op de Mohammed V luchthaven in Casablanca vastgehouden door de luchtvaartmaatschappij.

Volgens de antiracisme vereniging Gadem namen werknemers van Royal Air Maroc het paspoort van de man af tijdens een tussenstop in de Marokkaanse metropool, waardoor hij niet verder kon reizen.

De Congolese man woont al 30 jaar legaal in Frankrijk. Hij was in Congo Brazzaville op een vlucht van Royal Air Maroc gestapt met een geldig ontvangstbewijs voor de verlenging van zijn verblijfsvergunning.

Het personeel van de luchtvaartmaatschappij oordeelde echter dat het document niet geldig was en nam zijn paspoort af. Het slachtoffer heeft hartproblemen en had zelfs toestemming gekregen van het consulaat van Frankrijk in Brazzaville en de Franse grenspolitie om naar Frankrijk terug te reizen.

Gadem stelt dat Royal Air Maroc hem na twee weken een ticket voor een enkel reis naar Congo heeft aangeboden. De volgende dag kreeg hij zijn documenten echter terug en mocht hij naar Frankrijk doorreizen.

Royal Air Maroc heeft niet op de zaak gereageerd maar een bron van de groep veegt de beschuldigingen van de tafel. Een intern onderzoek is aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team