Zoeken

Toestel Royal Air Maroc vliegt in brand tijdens vlucht

3 maart 2020 - 11:20 - Marokko

©

In een toestel van Royal Air Maroc is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken. Het vliegtuig vloog toen boven de Congolese hoofdstad Brazzaville.

De 160 passagiers, de bemanning en zelfs de bewoners van een wijk in het zuiden van Brazzaville, hoorden een harde knal. Het toestel vloog op dat moment boven de stad wachtend op een toestemming om te landen.

In het vliegtuig ontstond onmiddellijk paniek. De passagiers, voornamelijk mensen uit Congo, zagen vlammen uit één van de motors komen.

De piloot reageerde professioneel en wist zonder al teveel schade een noodlanding te maken op de luchthaven van Brazzavile. Niemand raakte daarbij gewond.

Volgens een verantwoordelijke van de luchthaven is de oorzaak van de brand nog niet bekend maar wordt er uitgegaan van een botsing met vogels. Verdere onderzoek zal dat moeten komen bevestigen.

Royal Air Maroc wordt al jaren bekritiseerd vanwege de slechte staat van de vliegtuigen die in Afrika vliegen. Twee weken geleden had een ander toestel van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij tussen Casablanca en Bangui ook een noodlanding moeten maken in Libreville vanwege een technisch probleem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team