Zoeken

Omar Azziman: "Marokko zal Ceuta en Melilla terugwinnen"

30 maart 2011 - 14:54 - Gemeenschap

©

Omar Azziman, voormalig ambassadeur van het Koninkrijk in Spanje, zei maandag dat de terugvordering van Sebta en Melilla, een prioriteit blijft voor de Marokkaanse overheid, zo meldt het Spaanse persbureau EFE.

De voorzitter van de Adviserende Commissie van Regionalisatie, verklaarde op een persconferentie maandag te Rabat, dat wanneer Marokko de bezette steden Ceuta en Melilla zal terugvorderen, deze geïntegreerd zullen worden in de Marokkaanse regio’s waarin ze geografisch gelegen zijn.

Azziman zei dat "Ceuta op natuurlijke wijze zal geïntegreerd worden in de regio Tangier-Tetouan en dat hetzelfde zich zal voordoen voor Melilla in het Oost-Rif gebied".

In zijn uitspraken zei Azziman dat de terugvordering van Ceuta en Melilla voor Marokko een nationale doelstelling op de lange termijn is. Maar "hoe de twee bezette steden terugwinnen, is een andere kwestie", voegde jij eraan toe.

Omar Azziman heeft er ook aan herinnerd dat Rabat het systeem van autonomie in Spanje bestudeerde. "Er zullen soortgelijke mechanismen zijn , maar niet in dezelfde denkwijze", besloot hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team