Zoeken

Parkeermeters verdwijnen in Rabat

8 juni 2011 - 21:31 - Marokko

©

Vanaf vandaag zijn de bewoners van Rabat vrij om te parkeren waar ze willen in hun stad, zonder ervoor te hoeven betalen en zonder dat hun voertuigen worden geïmmobiliseerd als ze dat niet doen.

De maatregel zal van kracht zijn tot een deftig wettelijke kader wordt ontworpen over het beheer van de parkeerplaatsen in de Marokkaanse hoofdstad. Tot dan zullen enkel de welbekende parkingbewakers zorgen voor de veiligheid van geparkeerde voertuigen in de straten van Rabat.

De immobilisatie van voertuigen door middel van wielklemmen door "Rabat Parking", bedrijf die tot nu toe de parkeerplaatsen beheerde, werd scherp veroordeeld door de inwoners van Rabat, waarvan sommigen zelfs rechtszaken aanspanden tegen het bedrijf.

Voormalig minister van Binnenlandse Zaken, Chakib Benmoussa, had ook voor het Parlement uitgelegd dat wat "Rabat Parking" deed onwettig was daar de aanleg van een wielkklem enkel door de politie mag.

Rabat Parking behoort tot 51% aan de gemeente van Rabat, die dezen in 2010 had verworven voor 18 miljoen dirham. De resterende 49% behoren tot de CDG.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team