Zoeken

Marokko privatiseert beheer snelheidsradars

7 november 2013 - 12:53 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Vervoer heeft besloten om het beheer van snelheidsradars aan een privé-bedrijf toe te vertrouwen. De afdeling is zelf niet meer in staat om het groot aantal overtredingen die dagelijks binnenkomen te behandelen.

Tijdens de presentatie van de begroting van zijn ministerie voor 2014, heeft minister Aziz Rebbah bekendgemaakt dat het beheer van ruim 970 flitspalen zal worden overgedragen aan een privé-bedrijf. Ook zullen 120 nieuwe radars op verkeerslichten worden aangebracht.

Akhbar Al Yaoum schrijft hierover dat het op juridisch vlak mogelijk een probleem wordt. Een privé-bedrijf is geen overheidsinstantie en heeft daarom het recht niet om overtreders te controleren. Ook stelt het dagblad vragen over de samenwerking ven het bedrijf met de politie en de gendarmerie.

Een tijdje terug was een gelijkaardige zaak voorgekomen in Rabat. Het beheer van de parkeerplaatsen in de stad en vooral het aanbrengen van een wielklem, waren toen aan het bedrijf Rabat-Parking toevertrouwd. Omdat het om een privé-bedrijf ging, had de administratieve rechtbank bekeuringen geannuleerd. Sindsdien is het bedrijf overgekocht door de stad en worden bekeuringen enkel uitgeschreven in de aanwezigheid van de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team