Zoeken

Paniek aan boord vlucht Marrakech-Nice

11 december 2018 - 13:39 - Wereld

©

Een Airbus A320 van de vliegtuigmaatschappij EasyJet tussen Marrakech en Nice is zondag boven de Franse stad in de problemen geraakt.

Het toestel was om 11 uur ’s ochtends vanuit Marrakech vertrokken en moest om 13:45 uur in Nice landen. Volgens Nice Matin was een landing echter onmogelijk vanwege de weersomstandigheden.

In de buurt van Nice begon het toestel plots te trillen. Hoe lager het toestel was hoe harder de trillingen. Dat vertelde een passagiere. Op een bepaald moment voelde het aan alsof het toestel naar beneden viel, maar de piloot wist het vliegtuig terug recht te trekken.

Aan boord ontstond paniek onder de passagiers. Sommigen riepen om hulp, anderen moesten overgeven en werden onwel. Na een tweede poging om te landen informeerde de commandant de passagiers dat de landing te gevaarlijk was en dat het toestel in Turijn zou landen.

Het vliegtuig landde om 14:16 uur uiteindelijk in Italië onder luid applaus van de passagiers. De piloot vroeg de passagiers voor een nog luider applaus omdat ook de bemaning "even bang was geweest".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team