Zoeken

Miljard dirham voor bouw drie hotels in Saidia

5 februari 2014 - 17:49 - Economie

©

SDS, dochteronderneming van de Marokkaanse bank CDG, gaat drie hotels bouwen in de badplaats Saidia. Met een investering van ruim een miljard dirham, zal het resort een totale capaciteit van 2000 bedden hebben.

Het project begrijpt een 5 sterren club hotel met 150 kamers en suites, een hotelresidentie van 190 woningen en een Beach Hotel van 396 kamers. Dit alles voor een geschatte investering van een miljard dirham.

Het beheer van het resort werd toevertrouwd aan de Spaanse Melia Hotels International, één van ’s werelds toonaangevende hotelmanagementbedrijven. De groep beheert ruim 350 hotels met 90.000 kamers in 35 landen wereldwijd. SDS-baas Anas Alami Houir verklaarde hierover dat zijn bedrijf voor "de best mogelijke partner" had gekozen.

In 2017 zal de badplaats Saidia over 5100 bedden beschikken. Het management bestudeert de mogelijkheid om de jaarlijkse opening van 6 tot 9 maanden te verlengen. Ook wordt er gewerkt aan nieuwe partnerschappen met luchtvaartmaatschappijen en een meer gediversifieerd toeristisch aanbod.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team