Zoeken

Ophef om koranverzen in Franse lijnbus

26 november 2022 - 16:00 - Wereld

©

Er is een onderzoek ingesteld in de Franse metropool Aix-Marseille-Provence nadat reizigers gedurende een hele rit op vol volume naar Koranverzen moesten luisteren.

Ongeveer 50 passagiers van de pendelbus Aix-Marseille werden door de chauffeur van lijn 50 gedwongen om op vol volume naar koranverzen te luisteren, meldt France Bleu Provence. Niet te verdragen voor de passagiers. "Ze hebben het recht niet ons dit aan te doen," reageerde een boze passagiers. "Zij die het secularisme niet respecteren hebben geen recht," verklaarde een gepensioneerde Algerijn achterin de bus verontwaardigd. De jonge chauffeur is een werknemer van een onderaannemer en pikte deze verwijten niet: "Dit is mijn bus! Ik doe wat ik wil. Wie niet tevreden is, mag uitstappen".

Lees ook: Koran-radio Mohammed VI meest beluisterde zender in Marokko

Door de scherpe en snelle repliek van de buschauffeur werden de passagiers gedwongen te zwijgen. Alleen de Algerijnse gepensioneerde probeert het allemaal weer te doorzien en een reactie van de andere passagiers uit te lokken. "Dit zijn gedichten, dit is religie. Stoort dat niemand in termen van secularisme?". Geen reactie van de andere passagiers. De bus reed door en de Koranverzen werden tijdens de 40 minuten durende reis afgespeeld.

Toen de Algerijnse gepensioneerde uit de bus stapte, toonde hij opnieuw zijn verontwaardiging. "Dit doet me denken aan Algerije met het FIS (ontbonden Islamitisch Reddingsfront). De Islamisten speelden dit in de bussen. Vandaag de dag is het verboden in Algerije! En ik hoor hier hetzelfde. We moeten hierop reageren. Deze jongeman zal de Nationaal-Democratische Vergadering doen herrijzen bij de verkiezingen!”

Lees ook: Marokkaanse ambtenaren ontslagen wegens fouten in Koran

Desgevraagd ontkende de buschauffeur dat hij Koranverzen had verspreid via de busluidsprekers en beweerde dat hij alleen zijn telefoon gebruikte. Paul Sillou, algemeen directeur van RDT 13, verzekerde dat hij "momenteel gegevens verzamelt in het kader van een tuchtprocedure".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team