Zoeken

Operatie Marhaba hangt af van succes vaccinatiecampagnes

14 april 2021 - 10:00 - Wereld

©

Het is nog altijd de vraag of de jaarlijks terugkerende Operatie Marhaba dit jaar doorgaat. Het verloop van de vaccinatiecampagnes in Marokko en Spanje zal een cruciale rol spelen in dit besluit.

Hoewel er in beide landen wel voorbereidingen worden getroffen om de zomeroperatie Marhaba 2021 door te kunnen laten gaan, is er nog geen officieel besluit bekend gemaakt. De verwachting is dat de vaccinatiegraad in zowel Marokko als Spanje bepalend zal zijn. Het doel van Marokko is om aan het begin van de zomer 70 procent van de bevolking te hebben gevaccineerd.

Als de epidemiologische situatie het toelaat zullen er gedurende de zomermaanden elk uur veerboten de oversteek maken van Algeciras naar de haven Tanger Med.

Marokko zou er dit jaar voor kiezen om de grote groepen wereld-Marokkanen ook op te vangen op de kade van de tweede terminal van Tanger Med. Dit moet chaos en drukte bij de grens met Sebta voorkomen.

Als de operatie doorgaat zullen er wel strenge voorwaarden gelden voor de reizigers. Zo zal er een negatieve PCR-test moeten worden getoond voor de heen- en de terugreis. Ook worden er maatregelen genomen om te verzekeren dat de wereld-Marokkanen tijdens de hele reis afstand van elkaar kunnen houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team