Zoeken

Ook rechtbanken in Marokko eisen correcte kleding

13 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

Marokkaanse magistraten moeten op hun uiterlijk letten en correcte ambtskleding dragen. De Procureur-generaal, El Hassan Daki, heeft een waarschuwing in die zin gegeven.

De manier waarop sommige rechters in de rechtbank verschijnen is niet in overeenstemming met de beroepsethiek. Dat stelt de Procureur-generaal des Konings bij het Hof van Cassatie. Hij heeft dat duidelijk gemaakt in een brief aan de magistraten, meldt Assabah.

Lees ook: Marokko: correcte kleding vereist in openbare diensten

In de circulaire verzoekt El Hassan Daki de rechters ervoor te zorgen dat zij op hun werkplek passende kleding dragen. Volgens hem weerspiegelt kleding de gerespecteerde sociale status van rechters en is het betreurenswaardig dat sommige rechters geen aandacht besteden aan hun uiterlijk wanneer zij in de rechtbanken aanwezig zijn.

El Hassan Daki "moedigt rechters en openbare aanklagers aan hun beroepsethiek in acht te nemen door hun uiterlijk te verzorgen en correcte officiële kleding te dragen. De kleding weerspiegelt het prestige van de rechterlijke macht en de eerbiedwaardigheid van de taken die hun zijn toevertrouwd".

Lees ook: Helft Marokkanen besteedt minder dan 1000 dirham per jaar aan kleding

De voorzitter van de Club van magistraten, Abderrazak El Jebbari, schreef op Facebook in reactie op de kennisgeving dat "de eerbiedwaardigheid van de rechterlijke macht en het prestige van rechters alleen worden vermeld bij gelegenheden waarbij hen plichten moeten worden opgelegd. Wanneer zij echter aanspraak maken op de rechten die aan deze statuten verbonden zijn, verdwijnt deze eerbiedwaardigheid op magische wijze."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team