Zoeken

Ontzetting in Parijs na beschadiging muurschildering ter ere van politieagent Ahmed Merabet

16 augustus 2022 - 15:00 - Wereld

©

In Parijs is de muurschildering ter ere van politieagent Ahmed Merabet opnieuw vernield. Ahmed Merabet werd op 7 januari 2015 vermoord door één van de broers Kouachi, enkele minuten na de terreuraanslag op de satirische krant Charlie Hebdo.

Er werden nieuwe tags ontdekt op het gesjabloneerde portret van Ahmed Merabet, gemaakt door straatartiest C215 in het 11e arrondissement van Parijs. "Het portret van Ahmed Merabet was weer besmeurd. Ik had het net herdaan en ik zal het opnieuw doen als het niet mogelijk is om het proper te houden. Ik weet niet hoe vaak ik het al herdaan heb. Het is gewoon zo," twitterde Christian Guémy aka C215, één van de bekendste sjabloonkunstenaars in de wereldwijde street art scene.

Lees ook: Frankrijk: ophef door muurschildering van gesluierde vrouw

Het kunstwerk werd op 5 januari 2016 ingehuldigd door de voormalige Franse president François Hollande en de Parijse burgemeester Anne Hidalgo op de Boulevard Richard-Lenoir in Parijs. Op 10 november 2021 werd de racistische inscriptie "bicot" (tweevoeter) ontdekt op het voorhoofd van Ahmed Merabet. Op 16 juli 2020 werden inscripties met een groene viltstift gevonden op de officiële gedenkplaat voor de 40-jarige politieagent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team