Zoeken

Rusland wil Russisch-Arabische topbijeenkomst niet langer in Marrakech organiseren

9 juli 2022 - 11:40 - Wereld

©

Rusland is van plan de Russisch-Arabische top te houden in Caïro, in plaats van in Marrakech. De topbijeenkomst stond sinds november 2020 in de Marokkaanse stad gepland.

Het forum voor Russisch-Arabische samenwerking zal uiteindelijk in Caïro worden georganiseerd en niet in Marrakech, zoals eerder gepland.

Lees ook: Rusland en Algerije houden militaire oefeningen aan Marokkaanse grens

In de marge van de Internationale Conferentie van Parijs voor Libië, tijdens een ontmoeting tussen Nasser Bourita, zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov en de Secretaris-Generaal van de Arabische Liga, Ahmed Aboul Gheit, was de datum van 15 december 2021 geprikt. Maar in november jongstleden werd de datum van de topbijeenkomst op verzoek van Rusland opnieuw uitgesteld, zo meldt Africa Intelligence.

Lees ook: Rusland benoemt nieuwe ambassadeur in Marokko

In een verklaring van oktober jongstleden heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken nog de informatie ontkend, die door een aantal media was verspreid en gewag maakte van een vermeende koeling in de Russisch-Marokkaanse betrekkingen. De afkoeling zou te maken hebben met het standpunt van het Kremlin over de Sahara en de toenadering van Marokko tot het Westen in het kader van de Oekraïne-oorlog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team