Zoeken

Ontroering om Marokkaans jongetje die op blote voeten loopt (foto’s)

20 januari 2023 - 20:00 - Marokko

©

Een jongetje heeft in Tamesna, in de regio van Rabat, deelgenomen aan het Nationaal Kampioenschap Cross Country voor scholen op bijna blote voeten. Hij had ze bedekt met tape. Zijn foto ging viraal op sociale media.

Een ongewone loper op het Nationaal Kampioenschap Cross Country voor scholen. Maandag publiceerde sportfotograaf Simo Hamdi een foto van een lopende jongen op de atletiekbaan van Tamesna, niet ver van Rabat, met zijn blote voetjes gewikkeld in tape.

Lees ook: Ruim 3 miljoen Marokkanen in armoede vervallen

De publicatie zorgde meteen voor veel ophef op het web. De foto ging in korte tijd viraal. Veel internetgebruikers vroegen om de contactgegevens van de familie van de jonge atleet, om hem financieel te kunnen steunen.

Lees ook: Marokko: elk jaar 331.000 vroegtijdige schoolverlaters

Enkele uren nadat de foto werd gepubliceerd, plaatste de Marokkaanse activist Errami Ebdelali een reeks foto’s van de jongen met zijn moeder. Op een van de foto’s poseert de jonge atleet vrolijk met een nieuw paar modieuze schoenen. Ze bedankten de donateurs voor het gebaar. "Godzijdank is de glimlach teruggekeerd op het gezicht van de toekomstige Marokkaanse held", luidt het bijschrift van de foto.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team