Zoeken

Geweld in Casablanca: overheidsagent aangevallen, verdachte gearresteerd

28 november 2023 - 12:00 - Marokko

©

In Casablanca is een man aangehouden na voor het mishandelen van een overheidsagent. De verdachte wordt momenteel vastgehouden.

De arrestatie van de vermoedelijke dader volgde op de verspreiding van een video op sociale media, die door de politieprefectuur van Casablanca is bekeken. In de video is te zien hoe een alleenlopende ambtenaar onverwachts wordt aangevallen door een gemaskerde man. De dader duwt het slachtoffer tegen de grond en slaat hem op het hoofd.

Lees ook: Twee politieagenten ernstig gewond in Casablanca

De in uniform geklede overheidsagent hield er een gezichtswond aan over en werd opgenomen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis Médecin Lieutenant Mohamed Baoufi, meldt Le360. De dader, een straatverkoper met een strafblad, weigerde zich te houden aan de wet door de openbare ruimte vrij te maken. Na zijn arrestatie is hij in hechtenis genomen en is op instructie van het parket een onderzoek naar hem gestart.

Lees ook: Zes maanden cel voor lastigvallen politieagente in Nador

Onlangs heeft de Wilaya van Casablanca een operatie gelanceerd om de openbare ruimte te bevrijden. Drones worden ingezet om gebieden te identificeren die gekenmerkt worden door illegale bezetting van de openbare ruimte, ongeautoriseerde markten, ongezonde woonomgevingen en verzamelplaatsen voor door dieren getrokken karren. Dankzij deze gegevens kunnen de autoriteiten hun interventies richten en operaties ter plaatse coördineren.

Bladna.nl