Zoeken

Onderzoek naar uitzetting Joods gezin dat hulp vroeg aan Koning Mohammed VI

8 februari 2015 - 15:42 - Gemeenschap

©

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft een onderzoek gestart naar de uitzetting van een bejaard Joods koppel uit hun appartement in Casablanca.

Abdelhak Shalom en zijn vrouw Viessmann Mobidy moesten donderdag een vlucht naar Israël nemen om zich er definitief te vestigen. Maar net voor hun vertrek kregen ze een telefoontje van het ministerie, hen vragend om te blijven.

Het oude koppel accepteerde en verblijft momenteel in een kleine studio geleend door de Joodse gemeenschap in Casablanca.

De zaak zou door PJD-lid Nezha Elouafi aan Premier Abdelilah Benkirane zijn voorgelegd. Zij zou hem ook hebben verteld dat ze Marokko definitief wilden verlaten.

Een onderzoek is momenteel aan de gang om uit te maken of Abdelhak Shalom en zijn vrouw het slachtoffer zijn van een vastgoedmaffia. De nieuwe eigenaar zegt het gebouw te hebben gekocht van een Italiaans bedrijf, dat het sinds 1958 bezat.

Het bejaard koppel woonde al 46 jaar in het appartement. Zij hadden medio november in een filmpje hulp had gevraagd aan Koning Mohammed VI, tevergeefs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team