Zoeken

Achraf Hakimi moet salaris opofferen

14 mei 2021 - 15:40 - Sport

©

Omdat de Italiaanse voetbalclub Inter Milaan in financiële nood zit, heeft de kampioen van Italië alle selectiespelers, onder wie Atlas Leeuw Achraf Hakimi, gevraagd om twee maandsalarissen in te leveren.

Afgelopen maandag heeft de voorzitter van de club, zakenman Steven Zhang, het voorstel bekend gemaakt aan de spelers. De krant Mundo Deportivo meldt dat de profclub uit Milaan ongeveer 200 miljoen euro aan schulden heeft opgebouwd.

"Individuele spelers zullen beslissen wat ze gaan doen. Accepteer het voorstel van de club of zoek alternatieve oplossingen", zegt sportdirecteur Beppe Marotta. Hij verzekert dat de club ondanks de financiële moeilijkheden zijn verplichtingen tegenover de selectiespelers, inclusief de kampioenschapspremies, na zal komen.

Normaal gesproken zouden Hakimi en zijn medespelers juist op een bonus kunnen rekenen na het behalen van het kampioenschap. Op donderdag 6 mei maakte de voorzitter van Inter, Steve Zhang, echter bekend dat de club door het wegvallen van de kaartverkoop door het coronavirus in acute geldnood verkeert.

Volgens Italiaanse media is Inter Milaan van plan om het financiële gat te dichten door in de volgende transferperiode de Marokkaan Achraf Hakimi en de Belg Romelu Lukaku te verkopen. Er zou interesse zijn van meerdere clubs voor deze spelers. De club zou met deze transfers 150 miljoen euro kunnen verdienen, waardoor de financiële problemen grotendeels zouden zijn verholpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team