Zoeken

Offerfeest 2011: grens met Sebta vast

3 november 2011 - 13:00 - Wereld

©

Met de aankomst van de Eid Al Adha, wordt de grens Trajal van Sebta belegerd door Marokkanen die in de enclave gaan shoppen, meldt het Spaans persbureau EFE.

De politie van Sebta dat alle doorgangen maandag om 9u30 al had moeten openen, legt deze massieve passages uit door de komst van Eid El Adha, één van de belangrijkste feesten in de Islam.

Deze situatie, vorig jaar reeds gezien voor hetzelfde feest, zorgt zowel voor verkeersopstoppingen aan de grens als in het centrum van de enclave.

De lokale overheden werken aan een ​​oplossing om deze massale toestroom van Marokkaanse klanten te absorberen, aldus de lokale krant El Faro Digital. De handelaren van Sebta klagen al jaren over de weinig fluïde wegen van de enclave, wat potentiële klanten uit Marokko kan ontmoedigen, vooral bij dergelijke gelegenheden.

De Guardia Civil reageerde onverschillig door te zeggen dat deze opstoppingen enkel voorkomen tijdens Marokkaanse religieuze feesten in Sebta en Melilla. Deze laatste verwacht ook nog eens de invoer van 6000 schapen uit Marokko voor het Offerfeest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team