Zoeken

Nora redt andere vrouwen met kooklessen in Marrakech

1 oktober 2015 - 16:30 - Marokko

©

Nora Belahcen Fitzgerald, oprichtster van de vereniging Amal, is de beschermengel van vrouwen in Marrakech. Zij leert vrouwen zonder inkomen koken en helpt hen werk te vinden.

Nora studeerde in de Verenigde Staten. Zij keerde na haar studies terug naar Marrakech waar ze trouwde en een gezin stichtte. Ze ontmoette enkele jaren geleden een dakloze vrouw en besloot een vereniging op te richten om andere vrouwen te helpen.

Vrouwen die bij de vereniging komen aankloppen krijgen een gratis kookopleiding van zes maanden. Daarna helpt Nora hen werk te vinden. De vereniging hielp tot op heden 55 vrouwen, voornamelijk weduwen, gescheiden vrouwen en alleenstaande moeders. Dankzij Nora heeft 80 procent van hen nu een baan.

Nora Belahcen Fitzgerald is genomineerd voor de Women for Change award van de stichting Orange voor haar werk. De organisatie beloont elk jaar een vrouw die zich inzet voor andere vrouwen in haar land. Behalve Nora zijn ook vier vrouwen uit Egypte, Jordanië, Spanje en Tunesië genomineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team