Zoeken

Noord-Marokko beleefde uitzonderlijk nat en warm voorjaar

8 juli 2024 - 16:20 - Marokko

©

Het noorden van Marokko heeft een ongewoon nat en relatief warm voorjaar achter de rug. Volgens de meteorologische dienst DGM viel er gemiddeld 300 tot 400 millimeter regen, met uitschieters tot 500 millimeter in sommige gebieden. Dit is aanzienlijk meer dan het langjarig gemiddelde voor deze regio.

Naast de vele regenval waren de temperaturen ook hoger dan normaal. "De gemiddelde maximumtemperatuur schommelde tussen de 21,9°C in Tetouan en 27,1°C in Sidi Slimane", meldt de DGM. In Sidi Slimane werd het zelfs op drie dagen warmer dan 37°C.

Lees ook: Hitterecords in Marokko: 2023 warmste jaar ooit

Het voorjaar werd ook gekenmerkt door harde en aanhoudende wind. "Op verschillende plaatsen werden windsnelheden van meer dan 57,6 km/u gemeten, met een uitschieter van 104,4 km/u in Tetouan", aldus het rapport. In Tanger werden windstoten tot 90 km/u geregistreerd.

Lees ook: Beste klimaat: Marokkaanse stad bovenaan wereldranglijst

Naast regen en wind waren er ook andere weersverschijnselen in de regio. "In Larache was het veertien dagen mistig, in Tanger waren er vier dagen met onweer, in Kenitra drie dagen met bliksem en in Salé dertien dagen met chergui (hete wind uit de Sahara)", aldus de DGM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team