Zoeken

Royal Air Maroc neemt nieuwe vliegtuigen in ontvangst

19 augustus 2023 - 21:00 - Economie

©

In het kader van haar ontwikkelingsplan staat Royal Air Maroc op het punt om vijf Boeing 737-toestellen te huren van Air Lease Corporation (ALC) voor een bedrag van 300 miljoen dollar. De vliegtuigen worden naar verwachting in 2024 geleverd.

Het Amerikaanse bedrijf, een van de marktleiders in lange termijn vliegtuighuur, maakte het nieuws bekend in een persbericht op woensdag. "We kijken uit naar het opbouwen van onze langdurige relatie met Royal Air Maroc, die blijft werken aan het moderniseren van haar vloot, het uitbreiden van haar netwerk en het maximaliseren van haar concurrentievoordeel met de meest brandstofefficiënte vliegtuigen op de markt", aldus Steven F. Udvar-Hàzy, CEO van ALC.

Lees ook: Air Belgium gaat vluchten uitvoeren voor Royal Air Maroc

Voor Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, zal dit lange termijn huurcontract voor vijf Boeing 737 vliegtuigen, waaronder vier nieuwe Boeing 737-8s en een Boeing 737-800, de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij in staat stellen haar vloot te versterken en te moderniseren en "continu de servicekwaliteit voor onze klanten te verbeteren, terwijl we onze CO2-voetafdruk verkleinen".

Lees ook: Royal Air Maroc: 200 vliegtuigen gepland tegen 2037

Ruim een maand geleden kondigde de CEO van Royal Air Maroc dat er gesprekken gaande waren voor de aankoop van tien vliegtuigen, waaronder zeven Boeing 737 Max en drie Boeing 787-8 Dreamliners. De luchtvaartmaatschappij plant haar vloot te verviervoudigen tegen 2037, van 60 naar 200 vliegtuigen. Het is niet de eerste keer dat ALC haar diensten aanbiedt aan Royal Air Maroc. In juli 2017 leverde het Amerikaanse bedrijf al een Boeing 737-800 aan Royal Air Maroc in het kader van een lange termijn huurovereenkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team