Zoeken

Dounia Batma reageert op veroordeling medeverdachte "Hamza mon bb"

2 december 2020 - 20:20 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Dounia Batma heeft gereageerd op de veroordeling van Mohammed Madimi, de man die het "Hamza mon bb"-schandaal naar buiten heeft gebracht. Madimi is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 maanden voor pogingen tot fraude en laster en chantage van ambtenaren gedurende zijn voorzitterschap van het Nationale Centrum voor Mensenrechten.

Batma reageerde op Instagram op het nieuws over de veroordeling van Mohamed Madimi. De zangeres richtte zich tot haar zus Ibtissam die momenteel in de gevangenis zit: "Godzijdank, mijn zus, ik was er zeker van dat we onze rechten niet zouden verliezen. God zal hen één voor één straffen voor wat ze hebben gedaan. God is onze toevlucht in dit leven en in het hiernamaals, God is geduldig maar Hij vergeet niets. En zoals ik altijd zeg: God voldoet aan ons en Hij is onze beste voogd. Ik bid dat Hij ons weg zal houden van kwaaddoeners en wraak zal nemen op anderen."

Naast de 22 maanden gevangenisstraf moet Madimi een boete van 3000 dirham betalen. De voormalige voorzitter van de mensenrechtenorganisatie kon niet vermoeden dat hij zelf ooit in de beklaagdenbank terecht zou komen toen hij besloot om de affaire "Hamza mon bb" openbaar te maken.

Dounia Batma is zelf in juli door de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden voor haar betrokkenheid bij de "Hamza mon bb"-zaak. Het onderzoek naar deze zaak is nog altijd gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team