Zoeken

Marokko: 220 arrestaties in strijd tegen valse coronatesten en -paspoorten

3 september 2021 - 12:00 - Marokko

©

In Marokko zijn 220 personen die direct of indirect betrokken waren bij de vervalsing van gezondheidspaspoorten, vaccinatiebewijzen en PCR-testen, de afgelopen dagen gearresteerd. De autoriteiten hadden gewaarschuwd dat fraude met gezondheidsdocumenten systematisch aan de rechter zou worden voorgelegd.

Huiszoekingen bij de verdachten hebben geleid tot de vondst van 425 valse Covid-19-testcertificaten, 23 vervalste coronapaspoorten, alsook geldbedragen in dirham en vreemde valuta, meldde Al Ahdath Al Maghribia. Er werden in totaal 220 personen gearresteerd met betrekking tot 111 vervalsingen. Tijdens grenscontroleprocedures en gezondheidscontroles in havens of luchthavens, zijn 182 personen aangehouden terwijl ze op het punt stonden Marokko te verlaten of binnen te komen. De anderen zijn gearresteerd na onderzoeken door de verschillende politiediensten van het land.

Lees ook: Vervalsingsnetwerk gezondheidspas opgerold in Tetouan

De meeste personen (65) werden gearresteerd in de luchthaven Al Massira van Agadir. Daarna komen de luchthaven Al Aroui van Nador (51), de luchthaven Menara van Marrakech (26), de haven van Nador (16), de internationale luchthaven Mohammed V van Casablanca (11) en de luchthaven Laayoune met 2 arrestaties. Alle gevallen werden aan een gerechtelijk onderzoek onderworpen om alle personen die bij de vervalsingen betrokken zijn te kunnen identificeren.

Lees ook: Netwerk valse covid-testen opgerold in Nador

Om de PCR-testen beter te beveiligen, heeft het ministerie van Volksgezondheid andere maatregelen ingevoerd inzake de controle van reagentia voor in-vitro diagnostiek, onaangekondigde bezoeken aan laboratoria en het exclusieve gebruik door laboratoria van het platform "E-Labs" van het ministerie, voor de centralisatie en de communicatie van de resultaten van uitgevoerde testen, zo concludeert het dagblad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team