Zoeken

Nieuwe shirt Frans rugbyteam in Marokko gemaakt

28 juni 2023 - 16:00 - Sport

©

In Frankrijk is er een controverse ontstaan over de prijs (300 euro) van het nieuwste shirt van het Franse rugbyteam. De Franse sportkleding-fabrikant, Le Coq Sportif, zegt dat er een replica van het shirt bestaat dat in Marokko wordt vervaardigd.

De laatste creatie van Le Coq Sportif voor het Franse rugbyteam wordt te koop aangeboden op de Rugby World Cup website voor 300 euro. De nieuwe voorzitter van de Franse rugbybond kondigde twee weken geleden het einde van de samenwerking met Le Coq sportif aan. Het Duitse Adidas wordt na de Olympische Spelen van 2024 in Parijs voor vier jaar de leverancier van de Franse nationale ploeg.

Lees ook: Demi Moore laat badpakkencollectie in Marokko fabriceren

De prijs van het laatste shirt van Le Coq Sportif zorgde echter voor een grote controverse op sociale media. Het shirt zou zo duur zijn omdat het over een collector’s item gaat. Er zullen slechts 1300 exemplaren van dit shirt beschikbaar zijn.

Het shirt is volledig ontworpen en vervaardigd in Frankrijk, heeft unieke nummers en is een eerbetoon aan de kleermakers van Romilly-sur-Seine en de wevers van Ardèche. Elk shirt wordt geleverd in een speciale verpakking en heeft de woorden "Notre maillot, notre histoire, notre pays" (Ons shirt, onze geschiedenis, ons land) op de kraag. Dit zou de prijs rechtvaardigen.

Lees ook: Elk vliegtuig in de wereld heeft een onderdeel dat in Marokko is gemaakt

Er is echter ook een minder exclusief replica beschikbaar op de website van de bond voor een meer betaalbare prijs van 95 euro. In tegenstelling tot zijn prestigieuze voorganger, wordt de stof voor dit shirt geweven en gekleurd in Spanje, voordat het in Marokko wordt geproduceerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team