Zoeken

Marokkaanse overheid: "elektrische voertuigen geen optie"

29 april 2024 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Landbouw heeft een plan om elektrische voertuigen aan te schaffen voor zijn departement stopgezet. De reden: het tekort aan oplaadpunten in het koninkrijk.

In een schriftelijke reactie aan het parlement begin april, legde minister van Landbouw Mohamed Sadiki zijn beslissing uit om het project voorlopig op te schorten. Hij noemde het gebrek aan oplaadpunten voor elektrische voertuigen in het koninkrijk en de beperkte actieradius van de momenteel op de Marokkaanse markt verkrijgbare voertuigen als redenen.

Lees ook: Met een elektrische auto naar Marokko, gaat dat?

Naast de beperkte actieradius en de laadtijden van 7 tot 12 uur, noemde de minister ook de beperkte topsnelheid van deze voertuigen en hun exorbitante prijs. Hij benadrukte dat dit soort voertuigen niet geschikt zijn voor de lange afstanden die zijn departement moet afleggen in de verschillende regio’s van het koninkrijk.

Lees ook: Productie elektrische auto’s droogt Marokko uit

Dit zijn slechts enkele van de uitdagingen die Marokko moet aanpakken om de overstap te maken naar elektrische voertuigen in de autosector. Momenteel heeft het koninkrijk slechts een honderdtal snelle oplaadpunten, waarvan 75 zijn geïnstalleerd door Afrimobility, de marktleider op het gebied van elektrisch vervoer in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team