Zoeken

Groot netwerk achter schijnhuwelijken met Marokkanen opgerold

18 november 2015 - 17:15 - Wereld

©

Een gigantisch illegale immigratienetwerk dat schijnhuwelijken met Marokkanen organiseerde werd in Spanje opgerold. In een verklaring laat de Spaanse politie weten dat 250 mensen in deze zaak worden vervolgd.

Het onderzoek was in mei 2013 in de regio van Valencia begonnen. De leden van het netwerk organiseerden er schijnhuwelijken tussen Marokkanen en Europeanen die daar tussen 3000 en 4000 euro voor kregen.

Eenmaal een verblijfstitel op zak vertrokken de migranten naar Frankrijk, Duitsland, Nederland of Italië waar ze door familie werden opgewacht. Vervolgens trouwden ze zelf met familieleden zodat zij ook een verblijfstitel zouden krijgen, aldus de politie.

De migranten betaalden tussen 5000 en 8000 euro aan het netwerk om een huwelijk te regelen. De zaak kwam aan het licht na de ontdekking van valse documenten. 36 mensen werden in hechtenis genomen en 271 aangeklaagd voor ’hulp bij illegale immigratie’. De politie kon ruim zeventige schijnhuwelijken die door het netwerk waren geregeld ontdekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team